onsdag den 15. februar 2012

Madstafet 3. del

Jeg er jo med i den der madstafet som Nina fra Kunster på køkkenbordet har startet. Og mine ingredienser har jeg fået stukket ud af Fenja fra Fenjas mad. Ingredienser er lakrids, mango, rødkål, skaldyr og linser og mine retter blev

 • Mangokokoslassi.
 • Rødkålssalat med citrusfrugt (og rejer på andendagen).
 • Linsehummus.
 • Serveret med entrecotesteg fra Irland.
 • Til dessert smørkolais med lakridspulver og sirup.

I de 2 tidligere indlæg kan forhistorien og opskrifter på rødkålsalat og linsehummus findes. Så nu mangler jeg kun lakrids og mango at bruge, da jeg jo fik rødkålssalaten med rejer på dagen efter.

Lakridsen var faktisk en af mine store problemer. Jeg havde både lakridsrodspulver og salt lakridssirup stående i køkkenskabet. Men jeg er ikke så opfindsom, så normalt bruger jeg dem kun som drys på is. Jeg søgte på nettet og i kogebøgger, men fandt intet jeg havde lyst til at forsøge mig med. Så jeg valgte den sikre udgave. Til gengæld kan jeg fortælle at isen er Alvesta LCHF is med smørkolasmag, på dansk smørkaramel. Den er bare mums.

044

Min sidste ingrediens var mango. Den lå på bordet og modnede, og modnede, og modnede. Og da jeg endelig var klar, så var det ca 5 dage siden den havde været klar. Til gengæld ville solsortene gerne have den ud i sneen. Så de gode dyr var rådne, eller noget. Manden afsted efter en frisk, som jo ikke var moden, på trods af det stod på den med store bogstaver. Så den mangokokoslassi jeg havde planlagt blev udskudt, og vi måtte tage et glas vand til maden. 5 dage senere var den klar.

Mangoen befries for stenen, som er stor og flad og sidder midt i frugten. Når man kigger på frugten kan man sagtens fornemme hvor stenen er. Der er ligesom en linje på den ene side, og det er siden af den flade sten. Skallen skæres også af.

047

Jeg blendede frugten med 1 dl tyrkisk yoghurt og ca 3 dl kokosmælk, som var en hjemmelavet rest fra et projekt, som i høre om en anden dag. Derefter spædede jeg den med et skvæt cuba strawberry, som der tilfældigvis var havnet i mit barskab. Det var blevet rigtig godt, men manden mente at det var for grynet, så jeg var desværre nødt til at drikke det hele selv. Det var fordi kokosmælken havde været på køleskabet. Men bare rolig. Jeg ofrede mig.

050

054

052

Så skulle jeg finde på 5 nye ingredienser til den næste i madstafetten, som er Camilla fra Mad & Have. Og jeg tror sagtens vi kan glæde os, for hun laver virkelig lækker mad. Det var lidt svært at finde på de 5 nye ingredienser, men her er de.

 • Sirup
 • Torsk
 • Rugbrød
 • Philadelphiaost
 • Kagecreme

Dette er ting jeg selv har risiko for at få til overs, så trænger til lidt hjælp til at komme videre med disse ingredienser.

Velbekomme og god arbejdslyst.

3 kommentarer:

 1. Tusinde tak for stafetten, jeg glæder vildt... Skal det være mærket phillidelfia? Eller må det bare være konceptet "frisk ost" ? For jeg har lige købt 4 frisk gedeost som sagtens kan bruges som phillidelfia, men som også kan spises af nogen af os med komælksallergi? Ellers skal jeg nok rette ind og sende bud efter noget ægte ko :-) sirup... Det er en udfordring :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig er færskost i ale udgaver tilladt, og tak for dit dejlige indlæg. Rigtig fint.

   Slet
 2. Hej! Tack för din kommentar! Ja, absolut ska jag tänka på det! Jag vill ju att det ska bli bekvämt att läsa för mina gäster! :)
  //Lana

  SvarSlet

Jeg er glad for hvert et lille ord du har lyst til at skrive til mig.

TAK for at du tog dig tiden til at kommentere.
Det gør bloggen lidt sjovere.