fredag den 18. oktober 2013

Xenias kakao- og kokoskage.



Cacao- og kokoskage fra Xenia. Mums den var god.
Prøv den, før din nabo. Så er det sagt.

Idag bagte jeg en rigtig lækker kage. Jeg havde ingen chokolade til at lave de store chokoladekager, så jeg googlede lchf cacao kage, og op dukkede denne lækkerhed. Og skæbnen ville at jeg havde alle ingredienser til min rådighed. Jeg lavede en anelse om i opskriften, men originalopskriften kan findes her hos Xenia.

  • Smelt 125 g kokosolie og tænd ovnen på 185 grader.
  • Pisk 4-5 æg (mine var meget små) sammen med
  • 50 g sukrin og 
  • 1 tsk stevia.
  • Tilføj nu 75 g kakao (jeg vælger 50 g næste gang, det blev meget stærkt)
  • 3 spsk alm kokos
  • 1 spsk husk (den grønne)
  • 1 spsk kokosfibre (affedtet kokosmel) og pisk igen.
  • Tilføj ½ tsk salt og kokosolien og
  • 1 dl creme fraise 38%
Bages i smurt springform. Min springform er meget lille og derfor blev kagen høj, og skulle have ca 35 min på 185 grader. Bruger du en større form kan kagen behøve ned til 20 min.

Jeg synes den har en rigtig god konsistens, ligesom rigtig kage. Xenia anbefaler alt mulig fint toppings, men i dag blev den spist rent, i morgen tror jeg, det bliver med vanilieflødeskum til. Næste gang bager jeg den i muffinsforme. Og ja, der bliver helt sikkert en anden gang. En rigtig let, lækker, god og simpel kakaokage.

Velbekomme.

4 kommentarer:

  1. Åh, lyder lækkert! Skal helt sikkert prøves :-)

    SvarSlet
  2. Den er også rigtig god.
    Hør gerne af dig, når du bager den.
    God fornøjelse.

    SvarSlet
  3. Lækkert! Dejligt at du kunne bruge opskriften :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Selvfølgelig.

      Faktisk var det den eneste opskrift der umiddelbart kom frem, da jeg googlede lchf og cacao og opskrift. Og den kan bestemt anbefales herfra.

      Slet

Jeg er glad for hvert et lille ord du har lyst til at skrive til mig.

TAK for at du tog dig tiden til at kommentere.
Det gør bloggen lidt sjovere.